Sydafrika - Plettenberg Bay (4)

Top 3 roadtrips i Sydafrika

Det er de færreste, der er klar over, at Sydafrika er et glimrende land til en kør-selv ferie i bil. Der findes mange gode ruter, hvor du kommer gennem den smukkeste natur, og har mulighed for at gøre stop i små hyggelige byer eller nationalparker undervejs.

De 3 bedste kør-selv ruter i Sydafrika

Hele Sydafrika ligger for dine fødder, når du vælger at tage på en kør-selv ferie. Men særligt tre ruter skille sig ud fra de øvrige ved at byde på enestående natur, som du har alle muligheder for at udforske undervejs.

1. Route 62

Route 62 snor sig godt 400 km fra Oudshoorn til Cape Town og byder på lokale vingårde, mægtige drypstenshuler og småbyer. Undervejs skifter landskaberne fra åben halvørken og forrevne solbagte bjerge til frodige vinmarker og smukke frugtplantager. Flere steder langs ruten ligger også små gårdsalg ud til vejen, som tilbyder alt fra hjemmelavet syltetøj og tørrede frugter til antikviteter. Dette er en god mulighed for at smage lokale produkter og måske få dig en sludder med de lokale. Alt det har helt sikkert spillet ind, da CNN Travel i 2017 udnævnte Route 62 til verdens bedste road trip.

Blandt højdepunkterne på ruten er Cango Cave, som gemmer på kilometervis af gange, grotter og passager, der skærer sig gennem bjergene og afslører smukke drypstensformationer. Du kan også opleve Calitzdorp, der er et vinområde, som specialiserer sig i portvins-lignende vine. Ved Huisrivier Pass hæver gyldne bjerge sig over de tørre sletter. Her er udsigterne forrygende, og der er mange gode steder at gøre stop. Der er også mulighed for at komme på safari i Sanbona Wildlife Reserve, som er et eksklusivt privat vildtreservat. Du overnatter i luksuriøse telte, og tilbringer dagene med safari i den storslåede natur. Eller gør stop i byen Montagu, som bestemt også er et besøg værd. Med sine velbevarede historiske bygninger er byen blandt de hyggeligste langs route 62, og omkring byen kan du vandre blandt klippefyldte landskaber og slappe af i varme kilder.

2. Garden Route

Garden Route er navnet på den smukke kystrute, der fører fra Cape Town i øst til Port Elizabeth i vest. Undervejs snor vejen sig langs smukke kyster, forbi hyggelige kystbyer og til små nationalparker.

På en tur ad Garden Route kan du blandt andet besøge Knysna – en lille kystby, som ligger ved Knysna-lagunen omgivet af frodige skove, fredfyldte søer og gyldne strande. Her kan du også nyde friskfangede østers på den stemningsfulde havn. En anden hyggelig kystby er Hermanus, som er særlig kendt for de mange sydlige rethvaler, der finder vej hertil mellem juli og november. Nyd nogle gode gåture langs havet, og hold udkig efter de enorme dyr. Der er desuden gode muligheder for safari nær Port Elizabeth, hvor vildtreservater er hjem for The Big 5, som du kan opleve på nært hold. Eller du kan besøge en af de store strudsefarme ved Oudtshoorn.

Klik her for at se udflugten Vin og hvaler i Sydafrika, som giver dig en smagsprøve på den smukke Garden Route.

3. Panoramaruten

Panoramaruten strækker sig langs Blyde River Canyon og gennem Drakensbjergnen i det nordlige Sydafrika. Landskaber så dramatiske og smukke skal du lede længe efter. Her vælter brusende vandfald i dybet, grønklædte bjerge tårner sig mod himlen, og om hvert hjørne venter en udsigt mere spektakulær end den forrige. Panoramaruten er ikke stedet, hvor du kan opleve de klassiske safaridyr, men her er alligevel et spændende dyreliv. Især fuglelivet er rigt, men du kan også være heldig at opleve aber, sjakaler og andre mindre pattedyr.

Oplev de forunderlige klippeformationer Bourke’s Luck Potholes, som er blevet til gennem tusindvis af års erosion. Nyd synet af de smukke vandfald, Lisbon- og Berlin Falls. Eller dyk ned i områdets rige guldgraverhistorie i byen Pilgrim’s Rest. Det er også ved Blyde River Canyon, du finder udsigtspunkt God's Window. Navnet er velvalgt, for udsigten ud over kløften langt under dig er intet mindre end superb. Udsigten er om mulig lige så storslået ved de tre runde klippeformationer Three Rondavels, som også ligger på ruten.

Klik her og se vores udflugt til Panoramaruten

Vi vil elske at hjælpe dig med din drømmerejse

Ring til os på 70125011
Telefonen er åben hverdage kl. 9-17.

staff-dk.png

Relevante rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.
Afrika - dyr - elefant (26).jpg

Kruger og Cape Town

 • Safari med game drives og dyreliv
 • God tid til at opleve Cape Town
 • Minimal transporttid

11 dage fra kr. 18.200

Mauritius beaches.jpeg

Sydafrika og Mauritius

 • Storby og vin i Cape Town
 • Safari i Kruger National Park
 • Badeferie på Mauritius

16 dage fra kr. 35.500

Afrika_Leopard_4

Sydafrika og Australien

 • Safari i Sydafrika
 • Rundrejse i Australien
 • Rigt dyreliv

21 dage fra kr. 31.900

Sydafrika - Cape Town - Udsigt (2) (Custom).jpg

Klassiske Sydafrika

 • Oplev Sydafrika i bil
 • Vinsmagning i Stellenbosch
 • Safarioplevelser i verdensklasse

13 dage fra kr. 17.700

Afrika_løve_unger

Sydafrikas højdepunkter

 • Udforsk Cape Town
 • Safari i Kruger National Park
 • Bestem selv ruten i egen lejebil

15 dage fra kr. 23.900

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.

Vi vil elske at hjælpe dig med din drømmerejse

Ring til os på 70125011
Telefonen er åben hverdage kl. 9-17.

staff-dk.png