Great Ocean Road_Twelve Apostles_918192-305

South Australia i autocamper

South Australia byder på et væld af oplevelser, og i en autocamper har du friheden til at udforske denne lidt oversete stat i dit eget tempo.

 

Vores passionerede rejseeksperter har designet dette rejseforslag til inspiration.

 

Du bestemmer afrejsedato, antal dage og indhold. Dette er et eksempel på, hvordan en rejse kan se ud.

17 dage fra kr. 16.900

Pris pr. person ved 2 voksne

Når du sender en forespørgsel, kontakter vi dig på SMS, e-mail eller telefon til en indledende snak om din rejse.

*Feltet skal udfyldes

Rejsen starter i Adelaide, der byder på et rigt kulturliv og en oprigtig passion for god mad og vin. Men Adelaide giver også mulighed for at svømme med delfiner, nyde udsigten fra taget af byens berømte stadion og komme helt tæt på Australiens rige dyreliv. Du henter autocamperen i Adelaide, og så ligger alle veje åbne. Måske trækker de berømte vinområder som Barossa Valley, McLaren Vale, Coonawarra og Clare Valley. Eller måske går drømmene mere i retning af store naturoplevelser Flinders Ranges stenede outback-landskaber eller den afsidesliggende Eyre Peninsula, hvor du kan svømme med søløver og sågar hvidhajer. Men faktisk behøver du ikke vælge mellem det ene eller det andet. I South Australia ligger seværdigheder så tæt, at du med 10 dage i autocamper kan nå at opleve det bedste af denne fantastiske stat. Rejsen fuldendes med en todagestur til Kangaroo Island, der byder på fantastiske landskaber og et ualmindeligt rigt dyreliv.

Brandene i Australien

Er du i tvivl om, hvordan brandene i Australien påvirker din rejse eller rejseplaner? Så læs mere på siden Brandene i Australien.

Vi vil elske at hjælpe dig med din drømmerejse

Ring til os på 70125011
Telefonen er åben hverdage kl. 9-17.

staff-dk.png

Udvalgte højdepunkter

AdobeStock_94431259.jpeg
CO2-neutrale rejser

Der er mange gode miljø-projekter, som vi gerne vil støtte. Men effekten bliver ganske enkelt større, ved at vi vælger at fokusere på ét projekt. Når du rejser med MyPlanet kompenserer vi derfor for dit CO2-udslip i forbindelse med rejsen ved at støtte projektet ”Jacundá REDD+” i Brasilien. Projektet tilhører organisationen South Pole (www.southpole.com), som varetager en lang række bæredygtighedsprojekter verden over.

Projektet, vi støtter, ligger i den brasilianske stat Rondônia i Amazonas. Stedet er rigt på biodiversitet og hjem for hundredvis af dyre- og plantearter. Store dele af regnskoven i området er dog i fare, da bønder i årtier har ryddet skoven, for at gøre plads til landbrug. Desuden har levevilkårene og økonomien i mange året været trykket, og mange lokale samfund er meget sårbare. Projektet "Jacundá REDD+" giver de lokale mulighed for at få en indkomst ved at opbygge en forsyningskæde for lokale produkter, der ikke er relateret til tømmer. Det kunne for eksempel være gummi, acai og paranødder. Projektets mål er desuden at beskytte 35.000 hektar regnskov fra fældning samt at etablere yderligere 95.000 hektar beskyttet skov. Der afholdes også workshops for lokale kvinder og unge med fokus på sundhed, biodiversitet og lederskab. Dette skal ruste disse ellers meget udsatte befolkningsgrupper bedre til fremtiden.

Det ikke kun socialt, projektet bidrager positivt til en bæredygtig udvikling. Samlet set bidrager projektet nemlig med en reduktion i CO2-udslippet på 140.290 ton per år. Vil du vide mere om projektet, kan du klikke her.

Når du rejser med MyPlanet, kompenserer vi for dit CO2-forbrug på rejsen ved at bidrage til projektet ”Jacundá REDD+”, og samlet set gør kompensationen en stor forskel, idet MyPlanet årligt bidrager til en fjerdedel af projektets CO2-reduktion.

Eksempler på CO2-udslip

En rejsende med MyPlanet udleder i gennemsnit 5 ton CO2 på sin rejse, hvilket udgør cirka en tredjedel af en danskers gennemsnitlige CO2 forbrug på et helt år. 

Her kan du se nogle eksempler på, hvor meget CO2 en typisk MyPlanet rejse udleder:

Australien - 24 dage - 2 indenrigsfly = 7,45 ton CO2
New Zealand - 24 dage = 7,4 ton CO2
USA - 20 dage - 1 indenrigsfly = 4,25 ton CO2
Canada - 17 dage - 1 indenrigsfly = 3,55 ton CO2
Sydafrika - 12 dage - 2 indenrigsfly = 4,15 ton CO2

Australien - South Australia - Kangaroo Island - Remarkable Rocks (9).jpg
Kangaroo Island

Kangaroo Island er vild og uberørt - og dybt fascinerende. Kun få andre steder i det sydlige Australien får du samme fornemmelse af, hvordan Australien må have set ud, da de første opdagelsesrejsende ankom til det ukendte kontinent.

Kangaroo Islands rige dyreliv

Dyrelivet på Kangaroo Island er særdeles rigt. Kig efter kænguruer, koalaer, myrepindsvin, emuer og et væld af andre dyr i Hanson Bay Wildlife Sanctuary samt Flinders Chase National Park. Oplev pelssælerne ved Admiral’s Arch, og kig efter nogle af de 260 fuglearter, der er registreret på øen. Deriblandt pingviner, der går i parade over stranden nær Kingscote ved solnedgang. Hold også øje med havet fra juni til august, hvor hvaler holder til ud for øen.

Vilde landskaber

Trods øens relativt lille størrelse byder Kangaroo Island på en stor variation af landskaber. Fra hvide strande med turkisblåt vand til dramatiske klippekyster og åbne busklandskaber med spredte eukalyptustræer. Sågar en lille ørken med gyldne sandklitter ved navn Little Sahara er at finde på øen. Mest berømt er dog Remarkable Rocks. En samling surrealistiske stenskulpturer på en klippe ud mod havet, der er blevet formet af elementernes rasen gennem millioner af år.

Australien - South Australia - Adelaide - Centrum - Flod
Adelaide

Hyggelige Adelaide har en særlig evne til at charmere sine besøgende. Byen ligger flot ned til Torrens-floden omgivet af grønne parkområder, og med sine smukke kirker, gågaden Rundle Mall og sin rige madkultur, er Adelaide måske den mest europæiske af alle Australiens storbyer.

Vinture fra Adelaide

Sydaustralien blev primært koloniseret af tyske immigranter, hvilket sætter sit præg på de mange småbyer i Adelaide Hills. Med sig havde de deres flair for vindyrkning, og i dag hører områder som Barossa Valley, McLaren Vale og Clare Valley til i den absolutte verdenselite. Her ligger vingårde spredt ud i de frodige landskaber, hvor passionerede vinbønder deler smagsprøver ud på den seneste høst. Det er oplagt at tage en vintur fra Adelaide, der også byder på et spændende vincenter i hjertet af byen.

Med sporvogn til Glenelg

Adelaides mange parker er perfekte til en afslappet picnic. Især omkring Adelaide Festival Centre og North Terrace, hvor også byens botaniske have ligger. Eller tag sporvognen til strandforstaden Glenelg, der altid byder på et rigt folkeliv. Du kan også komme tæt på Australiens ikoniske dyreliv i Cleland Wildlife Park eller Adelaide Zoo, og der er mulighed for at svømme med delfiner på en sejltur ud for kysten.

Kort

Rejsen dag for dag

South Australia byder på et væld af oplevelser, og i en autocamper har du friheden til at udforske denne lidt oversete stat i dit eget tempo.

Dag 1: Afrejse fra Danmark F

Fra Danmark sættes kursen mod Australien.

Dag 2: Ankomst til Adelaide

Efter et flyskifte i Qatar fortsættes direkte til Adelaide. Lufthavnen ligger tæt på midtbyen, så inden længe er du indlogeret på dit centralt beliggende hotel. Resten af dagen er fri til at slappe af ovenpå rejsen. Eller gå en tur og mærk stemningen i denne charmerende storby, der i modsætning til andre store byer i Australien ikke blev grundlagt af straffefanger. Her var det derimod frivillige immigranter fra især Tyskland, der satte skub i byens udvikling. Senere kom immigranter til fra England og resten af Europa. Resultatet er en smuk by fyldt med parker og tydelige europæiske rødder, der blandt andet kommer til udtryk i de mange flotte anglikanske kirker.

Dag 3-12: Autocamper i South Australia

Du henter autocamperen i Adelaide, og snart har du lagt storbyen bag dig. Hvor du kører hen er helt op til dig. Kører du sydpå fra Adelaide er du snart omgivet af vinmarkerne i McLaren Vale. Fortsæt sydpå til Victor Harbor, der fra maj til oktober er et godt sted at se hvaler tæt på kysten. Herfra er der ikke langt til et af South Australias mindre kendte naturområder Coorong; et stort vådområde mellem kysten og Lake Alexandrina, der tiltrækker et væld af fugle. Længere mod syd byder Mount Gambier på farvestrålende vulkansøer, inden du kører ind i et af verdens bedste cabernet sauvignon-områder; Coonawarra. Herfra kunne turen gå tilbage nordpå. Eller kryds grænsen til nabostaten Victoria for at udforske Great Ocean Road og Grampians National Park.

Eller sæt kursen nord gå fra Adelaide til de berømte vinområder Barossa Valley og Clare Valley. Til god vin hører god mad, og områderne er kendte for sin rige madkultur med fokus på lokale ingredienser og meget høj kvalitet. Dette er det perfekte sted at rive en eftermiddag ud af kalenderen og nyde en gourmetfrokost med tilhørende vin på en af de lokale vingårde. Fortsæt nordpå mod Flinders Ranges, hvor ørkenlandskaberne strækker sig mod horisonten, og gamle, eroderede bjergkæder hæver sig over de enorme vidder. Det naturlige amfiteater Wilpena Pound er områdets største attraktion. Men med sin vilde natur og rige dyreliv byder Flinders Ranges på masser af eventyr for naturelskere. Tillader tiden det, kan du slå et smut forbi den sjældent besøgte Eyre Peninsula. Her kan du svømme med søløver og opleve hvidhajer i deres naturlige element på et dyk i bur, inden turen går tilbage mod Adelaide.

Dag 13: Adelaide

Autocamperen afleveres i Adelaide, hvor du indlogeres på hotel for natten. Resten af dagen er fri til at nyde storbyens glæder. Spis en god middag på en af Adelaides mange glimrende restauranter, shop i gågaden Rundle Mall eller hop på sporvognen til strandforstaden Glenelg, der byder på hyggelige caféer, strandliv og muligheden for at svømme med delfiner på bådsture. Du kan komme helt tæt på kænguruer, koalaer og alle de andre ikoniske dyr i dyreparken Cleland Wildlife Park, eller bestig taget af byens store stadion og nyd den fabelagtige udsigt over Adelaide, havet og Adelaide Hills i det fjerne.

Dag 14: Kangaroo Island

Flere eventyr venter i dag, når du sætter kurs mod Kangaroo Island på en guidet todagestur. Først går turen med bus sydpå langs Fleurieu-halvøen til den lille havneby Cape Jervis, hvorfra færgen til Kangaroo Island afgår. Efter cirka 45 minutters sejlads kan du gå i land på øen, der er et af de mest uberørte og dyrerige områder i det sydlige Australien.

Mennesker bor dog på også på øen, og den første oplevelse på Kangaroo Island er en vaskeægte fåreklipning udført med uhyre fart og profession af en professionel fåreklipper på Rob’s Sheep Shearing. Bagefter går turen mod den fantastiske strand, Pennington Bay, og senere til Emu Ridge Eucalyptus Distillery, hvor man udvinder eucalyptus-saft til alverdens brug. Ved Seal Bay oplever du de sjældne australske søløver solbade på stranden, inden turen går mod Kangaroo Islands lille ørken kendt som Little Sahara. Udsigten fra toppen af de store sandklitter er fantastisk, og hvis du har lyst, kan du tage turen ned ad dem på sandboard.

Hen på eftermiddagen ankommer du til Vivonne Bay Lodge, hvor du skal overnatte. Her har du mulighed for at sejle kajak, at tage på vandre- eller cykelture eller bare slappe af. Middagen byder på en ægte australsk barbecue, som alle i gruppen hjælper med at tilberede. Snart sænker natten sig over øen, og de mange nataktive dyr begynder at røre på sig. Sammen med guiden kan du tage på udkig efter kænguruer, wallabies og possums, inden dagen slutter med et lokalt glas vin ved bålet i dine rejsefællers selskab.

Dag 15: Kangaroo Island og tilbage til Adelaide

Dagen står i naturens tegn, når du efter morgenmaden kører til Hanson Bay Wildlife Sanctuary, hvor der er gode chancer for at opleve koalaer og kænguruer i fri natur. Fortsæt til Flinders Chase National Park, der byder på et rigt dyreliv samt de forunderlige klippeformationer Remarkable Rocks, der er eroderet til surrealistiske former af vind og vejr. Flere fantastiske kystlandskaber venter på turen til Admirals Arch, hvor du kan være heldig at se de lokale pelssæler lege i havet eller slikke sol på klipperne. Tilbage ved Flinders Chase Visitor Centre venter en lækker barbecue-frokost.

Herefter går turen mod den smukke og afsidesliggende strand, Stokes Bay. Hvis tiden tillader det, har du også mulighed for at vandre ved Ironstone Hill for at kigge efter wallabies og beundre den fantastiske udsigt over til fastlandet. Ud på dagen sættes kursen tilbage mod færgelejet i Penneshaw, hvor der er mulighed for at købe aftensmad for egen omkostning, inden turen går turen tilbage mod dit hotel i Adelaide.

Dag 16: Hjemrejse

Nyd den sidste morgen i Adelaide, inden turen går mod lufthavn, hvor hjemrejsen begynder. Der er naturligvis mulighed for at forlænge rejsen med flere oplevelser i Australien, hvis du ønsker det.

Dag 17: Ankomst til Danmark

Efter et flyskifte i Qatar, fortsættes til Danmark.

Vis alle dage

Priseksempel

17 dage fra kr. 16.900

Pris pr. person ved 2 voksne

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.

Relevante udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.
Australien - South Australia - Kangaroo Island - Remarkable Rocks (9).jpg

Dagstur til Kangaroo Island

Oplev Kangaroo Islands dramatiske landskaber og rige dyreliv på denne guidede dagstur med fly fra Adelaide.

1 dag fra kr. 3.540

Australien - victoria - Great Ocean Road - de tolv apostle 2_0

Adelaide til Melbourne ad Great Ocean Road

Turen mellem Adelaide og Melbourne byder på fantastiske vinområder, dramatiske kyster og hyggelige småbyer.

5 dage fra kr. 3.650

Australien - South Australia - Adelaide - Temptation Sailing - Dyr - Delfin_3.jpg

Svøm med delfiner ved Adelaide

Hvem har ikke lyst til at møde de nysgerrige og legesyge delfiner på allernærmeste hold?

4 timer fra kr. 650

Australien - victoria - Great Ocean Road - de tolv apostle 1

Kør selv ad Great Ocean Road

Begiv dig ud på en uforglemmelig køretur langs Great Ocean Road i Australien.

5 dage fra kr. 3.625

mclaren_vale_5

Barossa Valley og McLaren Vale i bil

Oplev South Australias rige mad- og vinkultur i de verdensberømte vinområder Barossa Valley og McLaren Vale.

5 dage fra kr. 3.270

australien_-_south_australia_-_gawler_ranges_-_saltslette_3.jpg

Glamping i Gawler Ranges

På denne 4 dags glamping tur svømmer du med søløver og ogplever vild natur samt et rigt dyreliv i ukendte Gawler Ranges.

4 dage fra kr. 10.500

Australien - South Australia - Adelaide - Flod.jpg

Adelaides højdepunkter

Tag på en spændende rundtur i Adelaide, der tager dig til byens største seværdigheder.

4 timer fra kr. 350

The Ghan 6

Rejs med tog i Australien

Oplev Australien med de legendariske tog The Ghan og Indian Pacific, og få en rejse ud over det sædvanlige.

2 dage fra kr. 5.790

Australien - South Australia - Barossa Valley - Vinmarker (10)

Dagstur til Barossa og Hahndorf

Smag på vin i verdensberømte Barossa Valley, og udforsk Sydaustraliens tyske rødder i landsbyen Hahndorf.

1 dag fra kr. 750

Australien - South Australia - Kangaroo Island - Dyr - Søløve (12).jpg

Guidet tur til Kangaroo Island

Mød sæler, koalaer, pingviner, kænguruer og wallabies på denne to-dages tur til Kangaroo Island.

2 dage fra kr. 2.690

Australien - Barossa Valley - Vin - 185372228 (Custom)

Best of Barossa

Hvis du er vinelsker kan du med fordel besøge Barossa Valley, hvor en stor del af de australske vine produceres.

1 dag fra kr. 2.600

Australien - South Australia - Flinders Ranges - Wilpena Pound (7)

Flinders Ranges i bil

Oplev South Australias outback i Flinders Ranges, og smag på vin i Clare Valley på dette 4-dages kør-selv eventyr.

4 dage fra kr. 4.690

australien_-_south_australia_-_kangaroo_island_-_dyr_-_soeloeve_7.jpg

Det bedste af Kangaroo Island

Oplev det bedste af Kangaroo Islands storslåede natur og rige dyreliv på denne 2-dages tur fra Adelaide.

2 dage fra kr. 3.300

mclaren_vale_4

Dagstur til McLaren Vale

En herlig dagstur til McLaren Vale, der byder på en guidet tur med fem vinsmagninger og en udsøgt frokost.

1 dag fra kr. 920

Flere rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.
NY-Australien-kangaroos_0
Gratis nat

Natur, dyreliv og vin i Australien

 • Enestående natur og dyreliv
 • Besøg charmerende vingårde
 • Friheden i egen bil

15 dage fra kr. 27.000

Australien - South Australia - Gawler Ranges - Kangaluna.jpeg

Det kendte og mindre kendte

 • Oplev smukke Sydney
 • Gawler Ranges i firehjulstrækker
 • Vin, natur og dyreliv ved Perth

22 dage fra kr. 39.900

Afrika_Leopard_4

Sydafrika og Australien

 • Safari i Sydafrika
 • Rundrejse i Australien
 • Rigt dyreliv

21 dage fra kr. 31.900

koala-magasin-cover

Kænguruer og koalaer

 • Besøg det sydøstlige Australien
 • Oplev naturen på guidede ture
 • Sydney, Brisbane og Melbourne

25 dage fra kr. 37.900

Australien - South Australia - Kangaroo Island - Dyr - Søløve (6)

South Australia i bil

 • Vild natur i Flinders Ranges
 • Vinsmagning i Barossa Valley
 • Kangaroo Island i egen bil

15 dage fra kr. 18.900

Vi vil elske at hjælpe dig med din drømmerejse

Ring til os på 70125011
Telefonen er åben hverdage kl. 9-17.

staff-dk.png