Australien - Queensland - Great Barrier Reef - koraller

Krydstogt på Great Barrier Reef

MyPlanets rejsekonsulent Rikke Beckmann var egentlig ikke så meget til snorkling. Men det ændrede sig, da hun tog på et 5 dages minikrydstogt på verdens største koralrev, Great Barrier Reef.

”Det ser dybt ud”, tænkte jeg ved mig selv, da jeg strammede masken og kiggede ud over det turkisblå hav, der strakte sig fladt og roligt mod horisonten. Der var ingen land at se i nogen retninger. Heller ikke andre skibe for den sags skyld. Vi var helt alene på åbent hav. Under overfladen kunne jeg skimte koralrevet. Men selvom vandet var klart, var det svært at se detaljer gennem havoverfladen. Min kæreste, der for længst var hoppet i vandet, kunne tydeligvis se, hvad jeg tænkte. ”Det er overhovedet ikke dybt”, råbte han, mens han svømmede hen mod båden. ”Det er heller ikke koldt. Bare hop i”. Jeg tog en dyb indånding og hoppede med lukkede øjne ned i en hel anden verden.

Masser af liv

Jeg åbnede forsigtigt øjnene og kiggede mig omkring. Intet af det, jeg kunne skimte fra overfladen forberedte mig på det syn, der mødte mig. Nej, der var overhovedet ikke dybt. Faktisk skulle jeg passe på ikke at røre ved koralerne, der strålede i alle regnbuens farver lige under mig. Overalt var der liv. Fisk i alle tænkelige nuancer, former og størrelser gled lydløst gennem det varme vand i store stimer. Et sted forsøgte en klovnefisk at skjule sig mellem koralerne. Et andet sted var en stor blågrøn fisk i færd med at nippe forsigtigt af koralerne, og i det fjerne kunne jeg skimte en enorm napoleonsfisk forsvinde ud i det blå.

Jeg slog et par slag med svømmefødderne, og fulgte efter en flot, blå papegøjefisk. Vi fulgtes ad et stykke tid, inden den forsvandt ned i en revne i revet under mig. Men knap var den væk, før jeg fik følgeskab af en stime flade fisk i stærke neongule farver. Tiden fløj af sted, og inden jeg vidste af det, var det tid at vende tilbage mod skibet.

Minikrydstogt på Great Barrier Reef

Ti minutter senere sad vi i hver vores liggestol på soldækket og kiggede ud over havet med et glas køligt hvidvin i hånden. Solen stod lavt på horisonten nu, hvilket fik de små krusninger i vandoverfladen til at glimte gyldent. Vi kunne ikke længere se revet. Men vi vidste, at det var der lige under overfladen. Lige så langt, vi kunne se i alle retninger. Det bedste af det hele var dog, at vores rejse på Great Barrier Reef kun lige var begyndt. Forude lå flere dages sejlads og masser af muligheder for at udforske revet både over og under havoverfladen. Vi havde kun været til søs i lidt over døgn, siden vi forlod Cairns dagen før. Turens første stop var byen Cooktown på det australske fastland, hvor den engelske opdagelsesrejsende James Cook gik i land i 1770 for at reparere sit ødelagte skib. I dag er Cooktown en hyggelig historisk by på kanten af verden med smukke træhuse, et godt museum og en fin botanisk have. Efter Cooktown slap vi fastlandet af syne, og sejlede forbi den ene perfekte tropeø efter den anden. Kursen var sat mod nogle af de mest afsidesliggende dele af Great Barrier Reef samt ikke mindst Lizard Island. Men først ventede en god middag og en god nats søvn.

Lizard Island

Da vi vågnede næste morgen, lå skibet for anker ud for Lizard Island. Vi havde hørt meget om Lizard Island inden afrejse, og at dømme fra skibet, var øen præcis lige så smuk og uberørt, som rygterne sagde. Lange hvide sandstrande indrammede kysterne, og midt på øen hævede et lille grønklædt bjerg sig mod den høje, blå himmel. Vi hoppede i båden med glasbund og sejlede forsigtigt henover de farvestrålende koralrev, der lå på få meters vand lige ud for kysten.

”Læg mærke til de mange kæmpemuslinger”, fortalte skibets marinebiolog og pegede ned igennem skibets glasbund. ”Koralerne her er fantastiske. Selv dem helt inde ved kysten. Men det er især den store koncentration af kæmpemuslinger, der gør Lizard Island unik.” Han fortsatte med at fortælle om koralerne og de fisk, vi sejlede forbi. Men jeg var mere optaget af at udse mig den perfekte plads inde på stranden. Det var nu ikke så svært. For vi havde den lange, halvmåneformede bugt helt for os selv.

Skibet lagde til få meter fra stranden og vi hoppede ned i det ankeldybe vand. ”Skal vi gå med guiden op til toppen af bjerget?”, spurgte min kæreste? Jeg kiggede på bjerget og dernæst rundt på stranden, og til min egen store overraskelse, hørte jeg mig selv sige: ”Nej, jeg tror hellere, jeg vil ud at snorkle”.

Rikke elsker Australien, og det er indtil videre blevet til hele 10 besøg Down Under. Hun er dog langt fra færdig med det store land, og der er altid en ny Australien-rejse på tegnebrættet.

Verdens største levende organisme

Med et areal som Storbritannien, Holland og Schweiz lagt sammen er Great Barrier Reef uden sammenligning verdens største koralrev. Ikke mindre end 5.000 typer bløddyr, 1.800 fiskearter og 125 forskellige hajarter holder til i disse farvande. For ikke at tale om de utallige typer af koraler, havplanter, skaldyr og andre små og større organismer, der lever i og af koralrevet. Tilsammen udgør de et komplekst økosystem med en biomangfoldighed, der overgår næsten alle andre steder på jorden. Det hele bliver kun endnu mere utroligt set i lyset af, at revet er opbygget af levende organismer på størrelse med riskorn.

Revet er i fare

Den fantastiske mangfoldighed ved Great Barrier Reef kan let give det indtryk, at koralrevet trives i bedste velgående. Men det er desværre ikke tilfældet. Koraler er levende organismer, der kræver meget specifikke forhold for at leve og yngle, og disse forhold er i fare i dag på grund af klimaændringerne. Om Great Barrier Reef kan overleve stigende havtemperaturer og vandstande, er stadig uvist. Man ved, at Great Barrier Reef har overlevet andre forandringer flere gange op gennem historien. Men disse er ikke sket med den hast, vi ser i disse år. Derfor arbejder eksperter fra hele verden på højtryk for at sikre, at revet også vil overleve i fremtiden. Sikkert er det i hvert fald, at Great Barrier Reef stadig er en enestående oplevelse og et højdepunkt på enhver rejse til Australien – og der findes ingen bedre måde at opleve revet på end et minikrydstogt med Coral Expeditions.

Coral Expeditions

Coral Expeditions er et lille rederi, der har specialiseret sig i krydstogter med små skibe til svært tilgængelige områder. Ved Great Barrier Reef har de to forskellige ruter at vælge imellem. Turen på 4 dage fører sydpå fra Cairns til den naturskønne Hinchinbrook-kanal samt et mylder af smukke tropeøer. 5-dages turen derimod sejler nordpå til Cooktown, Lizard Island samt meget afsidesliggende dele af revet, hvor man ofte har det hele for sig selv. Begge ruter viser Great Barrier Reef i al sin pragt og byder på snorkling i absolut verdensklasse.

Små intime skibe

Nætterne tilbringes om bord på den 35 meter lange katamaran med plads til blot 44 passagerer. Den lille størrelse sikrer ikke blot en hyggelig og afslappet stemning om bord. Det gør det også muligt at lægge til ved koralrev og øer, der kun sjældent besøges af mennesker. Men trods skibets størrelse, mangler man ikke noget. De private kahytter er komfortable og byder på både aircondition og privat badevæ- relse. Fællesfaciliteterne tæller blandt andet lounge, Wi-Fi og et lækkert soldæk med en fantastisk udsigt over de områder, du sejler igennem. Alle spiser sammen i restauranten, hvor menuen fokuserer på friske, lokale råvarer. Kunne du tænke dig at kigge kaptajnen over skulderen, er du altid velkommen til at kigge forbi broen og få et indblik i, hvordan skibet styres.

Det sagt, må skibene ikke forveksles med et traditionelt krydstogtsskib. Her er ingen storstilede broadway-shows, minigolfbaner, butiksstrøg eller gigantiske buffeter. Skibene er komfortable. Men det er oplevelserne undervejs i højere grad end skibet selv, der er attraktionen på et krydstogt med Coral Expeditions. Derfor er der en marinebiolog samt dygtige guider med på turen, der sørger for, at du får det fulde udbytte.

Flere eksotiske ruter

Foruden Great Barrier Reef laver Coral Expeditions ekspeditionskrydstogter langs Tasmaniens og Vestaustraliens kyster samt til Cape York og Arnhemland. Der er desuden flere spændende krydstogter til Papua New Guinea. Alle ture byder på masser af eventyr og muligheden for at udforske nogle af verdens mest afsidesliggende, fortryllende og utilgængelige steder på komfortabel og sikker vis.

Vi vil elske at hjælpe dig med din drømmerejse

Ring til os på 70125011
Telefonen er åben hverdage kl. 9-17.

staff-dk.png

Relevante rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.
lady elliot island beach

Tropeøer, regnskov og Great Barrier Reef i Queensland

 • Brisbane til Cairns med bil
 • Lady Elliot Island og Hamilton Island
 • Fraser Island og Cape Tribulation

23 dage fra kr. 35.900

Uluru-Sunrise.jpeg

Det bedste af Australien

 • Sydney og Great Barrier Reef
 • Dyrelivet på Kangaroo Island
 • Den røde ørken ved Uluru

21 dage fra kr. 29.900

20171121-DJI_0740

Luksus i tropiske Queensland

 • Fantastiske lodges
 • Smukke Lizard Island
 • Port Douglas & Daintree 

14 dage fra kr 46.300

maui river & beach NZ 1617 Christchurch Region South Island 2500wpx

New Zealand og Australien på én rejse

 • Kør-selv i New Zealand
 • Storby, strand og natur
 • Pulserende Sydney

28 dage fra kr. 30.600

NY - AUSTRALIEN - CAIRNS_0
Gratis nat

Kør-selv tur fra Sydney til Cairns

 • Frihed i egen bil
 • Storby, strand og natur
 • Great Barrier Reef

25 dage fra kr. 27.900

Australien - Northern Territory - uluru - sounds of silence.jpg

Luksus Down Under

 • Oplev Australiens højdepunkter
 • Luksus krydstogt og guidede ture
 • Bo på lækre lodges undervejs

26 dage fra kr. 64.900

Afrika_Leopard_4

Sydafrika og Australien

 • Safari i Sydafrika
 • Rundrejse i Australien
 • Rigt dyreliv

21 dage fra kr. 31.900

Bali - Jimbaran - Intercontinental - Restaurant.jpg

Australien, Singapore og Bali

 • Kør-selv i Australien
 • Storbyferie i Singapore
 • Badeferie på Bali

18 dage fra kr. 19.900

koala-magasin-cover

Kænguruer og koalaer

 • Besøg det sydøstlige Australien
 • Oplev naturen på guidede ture
 • Sydney, Brisbane og Melbourne

25 dage fra kr. 37.900

camper
Gratis nat

Australien i camper

 • Oplev Australien i autocamper
 • Stort udvalg af autocampere
 • Find en rute der passer til dig

17 dage fra kr. 8.900

Australien - Queensland - Cape Tribulation - strand 1.jpg

Australien med guide

 • Australiens store seværdigheder
 • Rejs i en international gruppe
 • Engelsktalende rejseleder

16 dage fra kr. 45.900

Australien - Northern Territory - uluru - ayers rock - mennesker_0

Den store Australien rejse

 • Den ultimative rejse til Australien
 • Rev, outback, storby og dyreliv
 • Masser af guidede ture undervejs

36 dage fra kr. 63.900

Australien - Queensland - Daintree National Park - Skov - Boardwalk_0

Queenslands højdepunkter i bil

 • Brisbane til Cairns med bil
 • Fraser Island & Whitehaven Beach
 • Snorkling på Great Barrier Reef
   

15 dage fra kr. 22.500

Australien - Queensland - great barrier reef - freedom krydstogt

Aktiv ferie i Queensland

 • En rejse for hele familien
 • Surfing, rafting og vandflyver
 • Nyd tropiske strande og koraller

22 dage fra kr. 25.500

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - Low Isles

Sommerferie i Australien

 • Safari i Kakadu
 • Snorkling ved Great Barrier Reef
 • Perfekt klima i sommerferien

17 dage fra kr. 20.500

Catseye_Beach_on_Hamilton_Island_0

Storby, paradisø og regnskov

 • Storbyliv i Sydney
 • Ø-liv og Whitehaven Beach
 • Strand og regnskov ved Cairns
   

16 dage fra kr. 32.500

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.

Udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.
HotAirBalloonCairns-Cairns-DSC_9492-2-634

I luftballon ved Cairns

Få en helt unik oplevelse af det tropiske landskab på en tur i luftballon ved Cairns i det tidlige morgengry.

30 minutter fra kr 1.680

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - koraller

Heldagstur til Michaelmas Cay

Oplev sandøen Michaelmas Cay ved Great Barrier Reef om bord på en luksuskatamaran.

1 dag fra kr. 1.190

Real Aussie Adventure - Australia - Myella Farm Stay (6).jpeg

3-dages ophold på Myella Farm

Kom helt tæt på naturen og en ægte kvægfarm på dette ophold på den charmerende Myella Farm.

3 dage fra kr. 1.495

NY - AUSTRALIEN - CAIRNS - PRODIVE 2

Dykning ved Great Barrier Reef

3 dage med dykning ved Great Barrier Reef med overnatning på en båd.

3 dage fra kr. 4.100

Australien - Northern territory - Bamurru Plains - krokodille.jpg

Australia Zoo

Kom tæt på Australiens ikoniske dyreliv i TV-værten Steve Irwins Australia Zoo.
 

1 dag fra kr. 870

FraserIsland_ANC_CrTEQ_136440.jpg

Fraser Island - Kingfisher Bay Resort

Få Fraser Island ind under huden på denne guidede tur med overnatning på det 4-stjernede Kingfisher Bay Resort.

3 dage fra kr. 2.485

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - Whitsundays - Whitehaven beach 4 (Custom)

Med katamaran til Whitehaven Beach

Tag på en skøn dagssejlads fra Airlie til Whitehaven Beach, der er en af verdens bedste strande.

1 dag fra kr. 1.030

Australien - Queensland - Kewarra Beach Resort & Spa - pool

5 dages rev og regnskov

Frodige regnskove, hvide sandstrande og det fantastiske koralrev, Great Barrier Reef, er højdepunkterne på denne tur.

5 dage fra kr. 7.500

Cruise Whitsundays Great Barrier Reef - snorkelling area

En dag på Great Barrier Reef

Nyd en dag på Reefworld ved Great Barrier Reef. Snorkel, oplev revet fra observationsrummet og hør præsentationer af rev-eksperter.

1 dag fra kr. 1.380

Australien - Queensland - Cape Tribulation - strand 1.jpg

Cape Trib, Mossman og Daintree

Oplev naturskønne Cape Tribulation og Mossman Gorge, mød lokale aboriginals, og se krokodiller ved Daintree River.

1 dag fra kr. 1.230

Australien - Queensland - Cairns - Centrum_0

Guidet byrundtur i Cairns

Tag på en guidet byrundtur i spændende Cairns med en dygtig guide.

4 timer fra kr. 540

Australien - Queensland - Fraser Island - Warrior on Fraser_0

Dagstur til Fraser Island fra Noosa

Oplev verdens største sandø på denne dagstur fra Noosa.

1 dag fra kr. 1.140

Australien - Queensland - great barrier reef - Silversonic Nemo (6).jpeg

Heldagstur til Great Barrier Reef

Oplev snorkling i verdensklasse på denne heldagstur til Great Barrier Reef med luksus-katamaran.

1 dag fra kr. 1.250

Australien - Northern territory - Bamurru Plains - krokodille.jpg

Besøg hos krokodillerne

Besøg Cairns' store krokodillereservat, og kom tæt på krokodiller samt spektakulære krybdyr og fuglearter.
 

1 dag fra kr. 820

Great_Sandy_National_Park_jpg_0

Great Sandy National Park

På denne halvdagstur i firehjulstrækker oplever du en af Australiens længste og mest enestående sandstrande.

5 timer fra kr. 970

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - Whitsundays - Whitehaven beach 6.jpg

Vandfly til Whitehaven Beach

Se Great Barrier Reef fra luften og land på vandet ved en af verdens smukkeste strande.

1 dag fra kr. 1.640

Sailaway-VI-Low-Isles-ariel-with-glassy-1920x1263.jpg

Dagstur til Low Isles

Nyd en dag ved Great Barrier Reefs smukke, beskyttede rev Coral Cay.

1 dag fra kr. 1.120

Australien - Queensland - Great Barrier Reef -Frankland Island - havskildpadde

Dagstur til Frankland Island

Oplev tropiske Frankland Island, som byder på enestående Great Barrier Reef og et fascinerende dyreliv undervands.

1 dag fra kr. 1.110

Australien - Queensland - Lamington National Park - vandretur_3

Two Wonders in One

Upplev både regnskogen i Lamington samt världens största sandö Fraser Island.
5 dagar från 11.990 kr

5 dage fra kr. 11.990

Australien - Queensland - Noosa Everglades (Custom).jpg

Sejltur i Noosa Everglades

Oplev et af Australiens mindre kendte naturområder med båd og kano.

1 dag fra kr. 680

Papua New Guina - Coral Expedition - Dag 4 - Maclaren Harbour_1.jpeg

Ekspeditionskrydstogt ved Papua New Guinea

Udforsk ukendte tropeøer og fjerne stammesamfund om bord på et lille, komfortabelt ekspeditionsskib.

13 dage fra kr. 58.900

Australien - Queensland - Flames of the Forest - bord

Flames of the Forest

Oplev en fascinerende middag dybt inde i regnskoven, som byder på en syv-retters menu med Australske specialiteter.

5 timer fra kr. 1.250

Australien - Queensland - Brisbane.jpg

Brisbane sightseeing og sejltur

Udforsk Brisbane på en guidet udflugt gennem den charmerende by, og tag på et minikrydstogt på Brisbane River.

1 dag fra kr. 815

Australien - Queensland - Brisbane - Flod - Solnedgang.jpg

Guidad cykeltur i Brisbane

Att uppleva Brisbane från cykelsadeln är verkligen att rekommendera.
Dagstur från 720 kr

1 dag fra kr. 720

Australien - Queensland - Fraser Island - Dingo (2).jpg

Dagstur til Fraser Island i Hummer

Fra Hervey Bay går turen til verdens største sandø Fraser Island, som du skal opleve i en Hummer.

1 dag fra kr. 1.600

Australine - Queensland - Cairns - Kuranda Toget

Heldagstur til Kuranda

Lær om aboriginal-kultur og kør med historisk bjergtog og svævebane til Kuranda i regnskoven.

1 dag fra kr. 1.250

Australien - Queensland - Cape Tribulation - fra luften 2

Cape Tribulation og Daintree

Udforsk naturskønne Cape Tribulation, Mossman Gorge og Daintree River.

1 dag fra kr. 1.220

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - Lizard-Island - strand 5_0.jpg

5 dages krydstogt ved revet

Snorkling i verdensklasse på Great Barrier Reef, fantastiske Lizard Island og Georgetown.

5 dage fra kr. 11.800

Australien - Queensland - great barrier reef - sandø - freedom krydstogt_0

Heldagstur til Upolu Cay og Reef

Stå til søs på en fantastisk heldagsudflugt til den smukke koralø Upolu Cay og Great Barrier Reef.

1 dag fra kr. 995

Australien - Cruise Whitsundays Great Barrier Reef - lunch on the top deck

Sov i swag på Great Barrier Reef

Oplev Great Barrier Reef fra Reefworld; en flydende platform, som ligger lige ved revet og tilbyder alverdens aktiviteter og faciliteter.

2 dage fra kr. 2.970

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - koraller

4 dages krydstogt ved revet

Oplev fantastiske tropeøer og snorkling i verdensklasse ved Great Barrier Reef fra Cairns.

4 dage fra kr. 8.990

Canada-Dyr-Pukkelhval (2) (2).jpg

Hvalsafari fra Brisbane

Kom helt tæt på pukkelhvaler og havets øvrige kæmper på denne hvalsafari fra Brisbane.

1 dag fra kr. 740

Australien - Queensland - Fraser Island

2-dages tur til Fraser Island

Fraser Island er verdens største sandø og en af Australiens mest unikke naturoplevelser.

2 dage fra kr. 2.200

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - Whitsundays - Whitehaven beach lagoon 2 (Custom)_0

Whitsundays med luksusyacht

Udforsk Whitsundays paradisiske tropeøer på en luksusyacht med plads til blot seks gæster.

3 dage fra kr. 7.290

australien - Aboriginal Kunst - Boomeranger

Mød den oprindelige befolkning

Få et enestående indblik i aboriginernes kultur, og oplev den fantastiske regnskov ved Mossman Gorge.

1 dag fra kr. 1.340

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - fisk 5_0

Lær at dykke ved Great Barrier Reef

Der findes næppe et sjovere sted at tage dykkercertifikat end ved Great Barrier Reef
5 dage fra kr. 5.490

5 dage fra kr. 5.490

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - Whitsundays - Whitehaven Beach 2.jpg

Dagstur til Whitehaven Beach

Tag på denne fantastiske dagstur til Whitehaven Beach fra Hamilton Island.

1 dag fra kr. 1.140

Vi vil elske at hjælpe dig med din drømmerejse

Ring til os på 70125011
Telefonen er åben hverdage kl. 9-17.

staff-dk.png